Rollen som Erhvervsplaymaker i Struer

Struers nye erhvervsplaymaker Søren Smedegaard Rasmussen vil blive en central kontaktperson for hele Struers erhvervsliv.

Ønsket er, at udbygge og forbedre dialogen med alle de lokale virksomheder i kommunen. Det gøres her gennem en kontaktperson, der kan hjælpe med at navigere i systemet, afklare problemstillinger og finde frem til det team af specialister, der kan føre til en mere smidig sagsbehandling.

Den gode forhåndsdialog
Et af de tiltag, Søren Smedegaard Rasmussen er fortaler for er, at man tager kontakt til ham, inden man går i gang med sit projekt.

Det handler om kommunikation. En god forhåndsdialog med kommunen kan føre til afklaringer og synliggøre eventuelle benspænd for et projekt, også på tværs i forvaltningen. Her kan Søren Smedegaard Rasmussen bidrage med sin indsigt i kommunens sagsgang, der giver mulighed for større gennemsigtighed og bedre gensidig forventningsafstemning.

Det kan være komplekse sager, der kan være svære at overskue, fordi de involverer mange områder og en masse lovgivning. Men også helt enkle sager kan have skjulte kompleksiteter i sig, som det kan være rart at få kendskab til. Så intet er for stort eller for småt.

PROAKTIV ERHVERVSFREMME
627d7967 e496 f600 a78d 3e0bf675ff3c Struer erhvervsforening
– Jeg ser det som min opgave at sikre, at vi har overblik over helheden, fortæller Søren Smedegaard Rasmussen. Der kan være ting i lokalplanen, fremtidsplaner, lovgivning eller lignende, der spænder ben for et projekt, og det skal vi have klarhed over, inden vi går i gang. Så sikrer vi også, at vi ikke spilder hverken erhvervslivets eller forvaltningens tid med ansøgninger, der ikke kan godkendes, før disse afklaringer er i hus.Som Erhvervsplaymaker er det min opgave at finde vejen – specialisterne eller sætte teamet – der kan sikre en god og smidig løsning. Jeg er det centrale kontaktpunkt, man kan bruge, indtil sagen er belyst og teamet sat, til at projektet kan køres igennem.

Selv om Erhvervsplaymakeren ikke kan ændre lovgivning, vil han med sin indsigt i erhvervslivets behov også kunne være med til at synliggøre, hvis der er uhensigtsmæssige arbejdsprocesser i forvaltningen, som med fordel kan tilpasses.

Erhvervsplaymakeren skal ikke erstatte de gode samarbejder og relationer, der i forvejen er i forvaltningen. Men han skal bistå med at skabe kontakt og sætte det rette hold ved nye projekter.

Erhvervsplaymakerens koordinerende rolle omfatter ikke kun bygge- og miljøsager – den er tænkt bredere. Det kan handle om alt lige fra vilde ideer og planer, adgangsveje og trafik til salg af ejendomme m.m.. Det essentielle er, at få dialogen i gang det rette sted og så tidligt som muligt.

De første indsatsområder
Struer kommune har allerede haft Oxford Research Centre til at kigge på erhvervsvenligheden og komme med forslag til indsatsområder. Der er på nuværende tidspunkt defineret 17 konkrete områder, og på Erhvervsforeningens sommermøde vil Søren Smedegaard Rasmussen præsentere en række af disse områder for foreningens medlemmer.

KONTORTID – STED
ee652dca cf52 b14d bca7 eb5055a80052 Struer erhvervsforening
93505e0f b4aa 335e 61e3 dea3bdb4cfd0 Struer erhvervsforening
Hvor og hvordan træffer du Søren Smedegaard Rasmussen?
Søren vil have kontor to steder:Hos Plan & Miljø på Rådhuset i Smedegade samt i BusinessPark Struer, Fælledvej 17.Søren kan træffes på tlf.: 21 38 33 10 og e-mail: sorensr@struer.dk

Men Søren Smedegaard Rasmussen vil starte ud med at lære Struers erhvervsliv bedre at kende, og det betyder, at han meget gerne vil kigge forbi hos de lokale virksomheder. Har du lyst til at få besøg, så giv Søren et kald eller send en mail.

Andre nyheder

Nyhedsbrev #5, 2024

Her er link til nyhedsbrev, der fortæller om ny vækstkonsulent, spændende møder med bl.a. Troels Lund Poulsen og diverse øvrige møder. Klik HER

Vækstkonsulent ansat

37-årige Kristina Skøtt Pedersen bliver den nye vækstkonsulent, der skal være med til at styrke erhvervsindsatsen i Struer Kommune Foto: Anders Trærup Fotografi Kristina Skøtt

VÆKSTKONSULENT – Stillingsopslag

Vil du være med til at booste virksomhederne i Struer Kommune?  ANSØG HER Vi søger en vækstkonsulent, der brænder for at udvikle virksomheder, facilitere og

Har du input til os

Har du informationer, nyheder, eller omtale, der kan være af interesse for Erhvervsforeningens medlemmer, er du meget velkommen til at tage fat i os. Så vil vil sørge for historien bliver spredt her på siden.

Kontakt:  kom@struererhvervsforening.dk